Fitvibe - Kinesitherapie Peter Van Ryckeghem

Kinesitherapie
Peter Van Ryckeghem
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Fitvibe

Specialisaties

Bij Vibratie-therapie wordt er gebruik gemaakt van een trilplaat (fitvibe-medical) die voor verschillende doeleinden geschikt is.

Uit onderzoek is gebleken dat naast de conventionele trainingsvormen de vibratie-therapie een toegevoegde waarde heeft m.b.t. de botdichtheid van de heupkop. Het is een hulpmiddel bij het tegen gaan van de gevolgen van osteoporose.

De vibratie in te stellen op een frequentie van 20-60x per sec geeft een extra impuls op het botweefsel waardoor het bot sterker wordt en een hogere belasting kan verdragen.
Daarnaast zijn er nog een 3-tal andere doeleinden die toegepast worden binnen de praktijk.

1 Rekken van spieren.

2 Mobiliseren van gewrichten.

3 Verbeteren van spierkracht.


Eenvoorbeeld van het rekken van spieren is de onderstaande afbeelding waarbij de hamstrings van het bovenbeen worden gerekt.

Bij het verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten worden gewrichten net voor de eindstand van het gewricht in trilling gebracht waardoor het gewricht in beweeglijkheid toeneemt.

Door een aktieve statische houding aan te nemen en daaraan de trilling toe te voegen d.m.v. de trilplaat geeft dit een extra impuls op de spierkracht van de desbetreffende spiergroep.
Konventionele oefentherapie en krachttraining blijven essentieel maar de vibratie-therapie kan een extra bijdrage leveren op het trainingseffekt.

Een doelgroep waarbij de trilplaat uitermate geschikt kan zijn, zijn de mensen met gewichtsklachten waarbij het gewricht beperkt belastbaar is. Door de statische aktieve houding worden de gewrichten minder geprikkeld maar worden de spieren wel maximaal belast.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu